Росія має намір вступати у СОТ разом з Білорусією і Казахстаном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія має намір вступати у СОТ разом з Білорусією і Казахстаном

Казна та Політика
211
Рішення про форму приєднання до СОТ буде прийнято на завтрашньому засіданні комісії Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану під головуванням першого віце-прем'єра РФ Ігоря Шувалова. За даними Комерсанта, на засіданні буде вирішено вступати в організацію втрьох.
Як нагадує видання, дискусії про те, як краще приєднуватися до СОТ, ведуться з початку літа. Не виключався варіант паралельного вступу країн Митного союзу, які входять у СОТ у той самий час, але як трьох суверенних держав. Відзначимо, що якщо прем'єр Володимир Путін говорив про те, що Москва, Мінськ і Астана мають намір повідомити СОТ про плани почати переговорний процес про вступ до неї всього Митного союзу як єдиної митної території, то глава держави Дмитро Медведєв заявив, що приєднання Росії до режиму СОТ буде вестися не в рамках Митного союзу, а самостійно. У проекті рішення комісії щодо СОТ говориться про те, що за основу буде взята саме позиція Путіна, повідомляє видання.
Відзначимо, що на засіданні буде також затверджений проект єдиного митного кодексу. Комісія повинна в цілому розглянути відразу 13 питань.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас