Standard & Poor's знизило рейтинги Латвії та Естонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard & Poor's знизило рейтинги Латвії та Естонії

Казна та Політика
329
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг Латвії до "ВВ" з "ВВ плюс", прогноз рейтингу - негативний.
Зниження рейтингу пов'язане зі скороченням доходів і зростаючим тиском на бюджетну систему країни в умовах, коли Латвія бореться за відновлення перспектив економічного зростання, зберігаючи фіксований курс нацвалюти, говориться в повідомленні агентства.
Аналітики Standard & Poor's вважають, що перспективи відновлення зростання економіки Латвії залишаються невизначеними. Держборг в 2011 може досягти 80% ВВП.
Standard & Poor's знизило також довгостроковий кредитний рейтинг Естонії до "А мінус" з "А", прогноз рейтингу - негативний.
Зниження рейтингу пов'язане з економічними викликами, що стоять перед Естонією, яка зіткнулася з необхідністю економічної адаптації для зниження залежності від зовнішнього фінансування. Цей процес може загальмувати входження країни в єврозону.
Інвестиції в основний капітал, як очікується, знизяться цього року на 25-30%, у країні росте обсяг поганих боргів, а розмір дефіциту бюджету, всупереч зусиллям уряду, може перевищити плановані 3% ВВП.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас