Більшість азіатських індексів росте у вівторок у надії на прискорення зростання економіки Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість азіатських індексів росте у вівторок у надії на прискорення зростання економіки Китаю

Фондовий ринок
86
Більшість азіатських індексів росте у вівторок у надії на прискорення зростання економіки Китаю: незважаючи на більш слабкі, ніж очікувалося, статдані, інвестори впевнені у тому, що урядові заходи стимулювання в КНР мають необхідний позитивний вплив, повідомляє агентство Bloomberg.
Папери страховиків дорожчають на позитивних новинах про прибутки Aioi Insurance Co. і Mitsui Sumitomo Insurance Group Holdings Inc. Акції добувних компаній дешевшають слідом за падінням цін на метали.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,5%.
Японський Nikkei додав 0,2%, незважаючи на землетрус у Токіо силою 6,5 бала. Гонконзький індекс Hang Seng збільшився на 0,4%. Австралійський S&P/ASX 200 підвищився на 0,1%, тайванський Taiex - на 0,4%.
Китай збільшив у липні промислове виробництво на 10,8% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, що практично відповідає червневим темпам зростання цього показника (10,7%), але виявилося гіршим від очікувань ринку (11,5%).
Оборот роздрібної торгівлі збільшився в липні на 15,2% (у червні було 15%). Споживчі ціни знизилися на 1,8%.
Експорт скоротився в липні на 23%, однак зниження попиту на зовнішніх ринках було компенсовано збільшенням державних інвестицій. Інвестиції в основний капітал за підсумками 7 місяців виросли в містах на 32,9% проти 33,6% за підсумками першого півріччя.
Інвестори розраховують на те, що зростання економіки Китаю допоможе іншим країнам швидше подолати рецесію, хоча опубліковані у вівторок дані змушують сумніватися в тому, що це відбудеться так швидко, як їм хотілося б, вважає інвестиційний менеджер DBS Vickers Пітер Лай.
Банк Японії, як і очікувалося, у вівторок зберіг незмінною ключову процентну ставку за кредитами overnight, установлену на рівні 0,1% річних, і залишив колишньою свою обережно оптимістичну оцінку економічної кон'юнктури. Однак японський ЦБ відзначив прискорення темпів дефляції та зростання рівня безробіття, які можуть сповільнити відновлення.
Вартість акцій Aioi Insurance збільшилася на 3,1%, Mitsui Sumitomo Insurance додала 2% капіталізації.
Котирування акцій другого за розміром виробника пальмової олії у світі Golden Agri-Resources Ltd. підскочили на 11%.
Ціна паперів Nippon Sheet Glass збільшилася на 8,6%, тому що брокери рекомендували інвесторам купувати акції компанії.
Курс акцій третього за розміром гірничодобувного концерну світу Rio Tinto упав на 2,3% через зниження цін на метали.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас