У Киргизії вступив у силу закон про легалізацію майна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Киргизії вступив у силу закон про легалізацію майна

Казна та Політика
472
Президент Киргизії Курманбек Бакієв у понеділок, 10 серпня, підписав закон про легалізацію майна, незаявлених податкових і митних зобов'язань.
Як повідомляється на офіційному сайті президента Киргизії, документ звільняє осіб, що легалізують своє майно, від відповідальності за відповідні правопорушення.
Ціль нового закону, прийнятого киргизьким парламентом наприкінці червня, - залучення майна, нажитого в тому числі і злочинним шляхом, у легальний обіг. Крім цього держава має намір установити гарантії недоторканності такого майна та осіб, які беруть участь у процесі легалізації. Згідно з документом, держава готова вибачити своїм громадянам, зокрема, такі правопорушення, як незаконна підприємницька діяльність, несплата податків та інших зборів, а також контрабанда.
Новий документ поширюється як на фізичних, так і на юридичних осіб. Амністія капіталу буде носити разовий характер; її термін обмежено трьома місяцями - з 1 жовтня по 31 грудня 2009 року.
За оцінками Мінекономрозвитку Киргизії, амністія капіталу дозволить протягом 3-4 років збільшити ВВП країни на 20-30 відсотків.
У Киргизії в 2007 році був прийнятий закон про амністію у зв'язку з легалізацією коштів, рухомого і нерухомого майна. Однак тоді держава не надавала гарантій тим, хто взяв участь у легалізації. Крім цього закон установлював збір коштів з учасників. Усе це стало серйозними перешкодами для виконання закону. Тепер же влада Киргизії врахувала ці недоліки.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас