RHJ покращить пропозицію про купівлю Opel, Magna продовжує переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

RHJ покращить пропозицію про купівлю Opel, Magna продовжує переговори

Фондовий ринок
196
Бельгійська інвесткомпанія RHJ International SA поліпшить пропозицію про купівлю Opel, знизивши обсяг держгарантій до 3,6 млрд євро євро, повідомив в інтерв'ю Financial Times голова бельгійської компанії Леонард Фішер.
Зменшення обсягу необхідних держгарантій на 200 млн євро - з 3,8 млрд євро - повинно зробити заявку RHJ більш привабливою для німецького уряду, який зараз підтримує пропозицію канадської Magna International Inc., що виступає в альянсі зі Сбербанком. Канадсько-російський альянс запитує держгарантії на 4,5 млрд євро.
За даними джерел Wall Street Journal, у прагненні здобути перемогу над Magna бельгійська компанія може підвищити також і ціну, пропоновану нею за пакет акцій Opel (зараз вона готова заплатити 275 млн євро).
Минулого тижня за підсумками переговорів GM і Magna був досягнутий прогрес, однак остаточно розбіжності між сторонами, що стосуються захисту інтелектуальної власності GM і долі російського бізнесу американської корпорації, поки не подолані.
Берлін хотів би завершити процес продажу Opel до загальних виборів, які пройдуть у Німеччині 27 вересня, і тисне на GM на користь Magna, яка обіцяє зберегти робочі місця на підприємствах Opel.
Віце-президент GM Джон Сміт у своєму блозі на сайті компанії минулого тижня писав, що пропозиція RHJ має більш просту структуру і до неї GM має "дуже мало серйозних запитань".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас