Данилишин: Торгово-економічне співробітництво між Україною та Іраком має великі перспективи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: Торгово-економічне співробітництво між Україною та Іраком має великі перспективи

Казна та Політика
173
Українська сторона надає великого значення розвитку торгово-економічного співробітництва з Республікою Ірак і продовжує надалі здійснювати політику поглиблення двостороннього співробітництва.
Про це повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Республіки Ірак в Україні Халідом Джасимом Шамері.
Як повідомила прес-служба Мінекономіки, учасники зустрічі обговорили актуальні питання українсько-іракського торгово-економічного співробітництва.
За словами міністра економіки України, 2008 р. був відзначений найбільшим приростом українського експорту в Ірак. Зокрема, в 2008 р. товарообіг між країнами в порівнянні з попереднім роком збільшився в 9 разів і склав $273,8 млн. (експорт - $144,3 млн., імпорт - $128,5 млн.). Більше того, сумарний товарообіг за 5 років післявоєнного Іраку з Україною ( 2003-2007 рр.) менший, ніж за 2008 р.
За підсумками 6 місяців 2009 р. експорт українських товарів в Ірак виріс на 136,6% і склав $142,5 млн., імпорт товарів в Україну - $43 тис. Позитивне для України сальдо - $142,4 млн.
У той же час, Данилишин відзначив, що структура та обсяги українських поставок в Ірак значно розширилася в порівнянні з минулим роком. Додалися такі позиції, як ячмінь і гречка, при одночасному збільшенні поставок по інших позиціях.
Під час конструктивного діалогу Данилишин і Шамері підкреслили, що потенціал економічного співробітництва між Україною та Іраком має великі резерви.
Учасники зустрічі домовилися підсилити співробітництво в галузі сільського господарства, торгово-економічній, енергетичній та гуманітарній сферах тощо.
На завершення міністр економіки підкреслив, що сьогоднішня зустріч дасть позитивний поштовх до створення сприятливих передумов для розвитку торгово-економічного співробітництва між Україною та Іраком.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас