Клінтон закликає Анголу боротися з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон закликає Анголу боротися з корупцією

Казна та Політика
92
Держсекретар США Хілларі Клінтон закликала Анголу боротися з корупцією під час свого дводенного візиту в цю нафтовидобувну країну, покликаного зміцнити зв'язки між двома країнами, повідомляє Reuters.
Ангола суперничає з Нігерією за статус найбільшого в Африці виробника нафти, але приблизно дві третини населення країни живе менше ніж на $2 за день. Вона займає 158-е місце в рейтингу корупції Transparency International, куди входить 180 держав. "Проблема корупції є скрізь, і там, де вона існує, вона підриває віру людей у демократію, спотворює управління", - заявила Клінтон на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Анголи Асуньсао дос Анхосом .
Клінтон високо оцінила введену в Анголі практику публікації даних про нафтові прибутки в інтернеті і її співробітництво зі США щодо підвищення прозорості. "Ми, звичайно, торкнулися цієї теми в дискусіях з міністром закордонних справ, однак я вважаю за необхідне додати, що Ангола почала уживати заходів із збільшення прозорості", - сказала Клінтон.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас