Уряд ФРН замовив нові лімузини на 8,6 мільйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН замовив нові лімузини на 8,6 мільйона євро

Казна та Політика
324
Уряд Німеччини замовив нові броньовані лімузини класу люкс на загальну суму 8,6 млн євро. МВС вважає, що це замовлення дозволить компенсувати нестачу приватного попиту.
Федеральний уряд вирішив частково оновити свій автомобільний парк і замовив службові лімузини класу люкс на загальну суму 8,6 мільйона євро. Середня вартість кожного броньованого лімузина - 275 тисяч євро.
31 новий службовий автомобіль буде оплачуватися винятково із другого фонду з пожвавлення кон'юнктури, повідомляє газета Bild am Sonntag. Опозиція і Союз платників податків піддали дії уряду критиці.
Міністерство внутрішніх справ ФРН, яке курирує закупівлі, заявило, що нові лімузини купуються для заміни, а не для розширення існуючого урядового автопарку через їх високий ресурс пробігу, рентабельність і безпеку. Перші 13 лімузинів від Audi, BMW і Daimler будуть доставлені вже в листопаді. Інші 18 прибудуть в 2010 році. Возити на них передбачається найвищих осіб - федерального президента, канцлера, міністрів.
Представник МВС визнав, що без другого фонду з пожвавлення кон'юнктури грошей на закупівлю цих машин у регулярних бюджетах на 2009-2010 роки просто-на-просто не знайшлося б.
В одному з документів міністерства, однак, підкреслюється, що "у кон'юнктурно-політичному сенсі" придбання нових службових автомобілів класу люкс слід сприймати як "захід, покликаний компенсувати нестачу приватного попиту і принаймні частково забезпечити збереження нинішнього рівня зайнятості на німецьких заводах".
Проте експерт ВДП з економіки Патрік Дерінг піддав рішення уряду критиці. На його думку, той факт, що на гроші з держпакета з пожвавлення кон'юнктури закуповуються саме броньовані службові автомобілі для політиків, - поганий сигнал. "Придбання 31 автомобіля ніяк не забезпечить пожвавлення кон'юнктури в автопромисловості. Громадяни просто не повірять цьому і правильно зроблять, адже багато працівників, які нині борються за існування, змушені подумувати про те, щоб з економії подовше користуватися вже наявними автомобілями", - заявив Дерінг.
А керуючий справами Союзу платників податків Райнер Хольцнагель так резюмував своє ставлення: "У підсумку залишаться лише нові борги та нова заборгованість за відсотками для платників податків. Федеральному уряду слід скасувати замовлення хоча б на другу партію службових автомобілів, доставка яких запланована на 2010 рік".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас