МВФ стурбований "поганими" кредитами банків у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ стурбований "поганими" кредитами банків у Росії

Кредит&Депозит
332
Місія МВФ, яка відвідала Росію, попередила, що кількість безповоротних боргів російських банків збільшується, а заходи, що вживають владою країни, недостатні.
Фахівці Міжнародного валютного фонду прогнозують, що ВВП Росії скоротиться в нинішньому році на 6,5% і лише незначно зросте в наступному році, передає BBC News.
Делегація фонду побувала в Москві наприкінці травні-початку червня й оприлюднила доповідь про стан російської економіки за підсумками зустрічей з першим віце-прем'єром Ігорем Шуваловим, міністром фінансів Олексієм Кудріним і головою Центробанку Сергієм Ігнатьєвим, як того вимагає статут організації.
Російські банки серйозно постраждали від світової кредитної кризи, девальвації рубля минулої зими й падіння вартості активів.
"Обсяг протермінованих позичок більш ніж подвоївся за період із січня, досягши в травні 4,6% від загального обсягу позичок, незважаючи на винятково ліберальне відношення до цих позицій з боку регулювальних органів і численні свідоцтва широкомасштабного продовження термінів кредитів, термін яких закінчується", - говориться в доповіді МВФ.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас