Гейтнер: Рецесія довела необхідність фінансової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: Рецесія довела необхідність фінансової реформи

Казна та Політика
273
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер впевнений, що Конгрес США цього року прийме запропонований Бараком Обамою проект реформування фінансової системи США незважаючи на численні заперечення законодавців і регуляційних органів.
В інтерв'ю газеті USA Today голова Казначейства США заявив, що не вважає вартою уваги критику прихильників збереження існуючої системи регулювання. "Ми тільки що пройшли через фінансову кризу, що стала причиною наймасштабнішої рецесії за останні десятиліття, - заявив Гейтнер. - Як можна після цього говорити, щоб ми повинні залишити все як є?"
Реформа передбачає розширення повноважень ФРС США з управління ризиками, які загрожують стабільності фінансової системи, а також створення нового агентства із захисту споживачів фінансових продуктів. Гейтнер заявив, що в майбутньому нинішня роль ФРС США з контролю фінансової системи та визначення валютної політики піде на другий план.
"Частково, стратегія з просування реформи посередині кризи - це спроба скористатися ситуацією, коли зміни необхідні, і здійснити їх до того, як усе владнається і люди про все забудуть", - наводить видання слова міністра.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас