Голова Eni: Добре, що російський газ піде в обхід України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Eni: Добре, що російський газ піде в обхід України

Енергетика
1114
Головний виконавчий директор італійського нафтогазового гіганта Eni Spa Паоло Скароні задоволений укладеною напередодні угодою щодо "Південного потоку". Як передає італійське агентство AGI, Скароні бачить у Південному потоці внесок у європейську безпеку, завдяки якому газ піде в обхід України.
"Поштовх, який дала Туреччина проекту "Південний потік", зробить значний внесок у безпеку європейських газових поставок, оскільки російський газ буде прибувати, не перетинаючи кордон України і не буде предметом конфліктів, які ми бачили раніше", - сказав Скароні, додавши також, що новий газопровід підвищить і енергобезпеку Італії.
Що стосується масштабів передбачуваних поставок газу, то Скароні відзначив, що "можливості імпортувати газ із РФ виростуть, однак конкретні обсяги будуть залежати від споживання в Італії, яке зараз досить слабке". За словами голови Eni, зростання обсягів споживання газу в Італії "через якийсь час буде рости так само, як і раніше".
"Якщо все пройде, як заплановано, гадаю, "Південний потік" буде готовий до 2015 року", - сказав Скароні.
Газопровід "Південний потік" пройде по території РФ, потім по дну Чорного моря до болгарського міста Варна, а звідти будуть прокладені дві гілки - одна на південний захід через Болгарію та Грецію і далі через Адріатичне море в Італію. Друга ділянка буде прокладена на північний захід по території Болгарії, Сербії, Угорщини та Австрії. Будівництво "Південного потоку" планується почати в листопаді 2010 року.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас