Москва прославилася дорогими готелями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва прославилася дорогими готелями

Нерухомість
340
За підсумками перших шести місяців 2009 року Москва знову посіла перше місце в рейтингу міст із найдорожчими готелями у світі.
За даними дослідників, у Москві середня вартість готельного номера становить більше 13 тисяч рублів (близько 268 фунтів стерлінгів). Для порівняння, в Абу-Дабі, який посів друге місце рейтингу, номер коштує 253 фунта, а в Парижі - 203 фунта.
Слідом за трійкою лідерів у рейтингу розташувалися Нью-Йорк (200 фунтів), Мілан (191 фунт), Женева (189 фунтів) і Гонконг (183 фунта).
У дослідженні Hogg Robinson Group відзначається, що в багатьох містах вартість готельних номерів через кризу або не змінюється, або знижується. Одним з лідерів падіння виявилася саме Москва - у фунтах ніч в готелі подешевшала на 14 відсотків, а в рублях - на 10 відсотків.
Винятком із правила є Абу-Дабі, де готельні послуги подорожчали відразу на 38 відсотків, якщо рахувати в британських фунтах. Торік Абу-Дабі посідав тільки восьме місце в рейтингу. Зараз же це місто впритул наблизилося до Москви.
Варто відзначити, що рейтинг Hogg Robinson Group ґрунтується в основному на даних про те, у яких номерах зупинялися британські клієнти цієї компанії. Отже, ціни, зазначені в рейтингу, можуть значно відрізнятися від середньоринкових.
Раніше повідомлялося, що через кризу в Москві різко знизилася заповнюваність готелів. У другому кварталі 2008 року дешеві готелі в Москві були заповнені на 40 відсотків, а середнього класу - на 45 відсотків.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас