ЦБ Росії з 10 серпня знижує ставки: І ставку рефінансування, і ставку по кредитах overnight - з 11% до 10,75% кожну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Росії з 10 серпня знижує ставки: І ставку рефінансування, і ставку по кредитах overnight - з 11% до 10,75% кожну

Валюта
211
Рада директорів Банку Росії вирішила знизити з 10 серпня ставку рефінансування з 11,0% до 10,75% річних, а також ставку по кредитах overnight - також з 11% до 10,75% річних. Про це повідомляється в матеріалах департаменту зовнішніх і громадських зв'язків ЦБ РФ.
Нагадаємо, обидві ставки в розмірі 11,0% річних діяли з 13 липня 2009 року. Базова ставка в Росії знижується цього року вже п'ятий раз, до цього, у липні, ставка була знижена з 11,5% до 11%. Банк пояснює, що ухвалене рішення обумовлене сукупністю макроекономічних тенденцій, які дозволили Банку Росії продовжити зниження процентних ставок по інструментах грошово-кредитної політики.
Із квітня 2009 року ставка рефінансування і ставки по операціях Банку Росії були знижені на 2 процентні пункти, що привело до аналогічного зменшення вартості короткострокових запозичень на міжбанківському ринку, нагадується в релізі. Однак кредитна активність банків продовжує залишатися низькою, а процентні ставки для більшості кінцевих позичальників - високими, що стримує відновлення економічного зростання. Разом з тим на тлі поступового ослаблення рецесії у світовій економіці до середини року з'явилися ознаки уповільнення спаду в реальному секторі російської економіки, впевнені у ЦБ.
Як відзначає ЦБ, за сім місяців поточного року темп інфляції склав 8,1%, що нижче від відповідного показника 2008 року на 1,2 процентного пункту. Тому Банк Росії виходить зі збереження тенденції до зниження показників інфляції в найближчий період. У той же час із урахуванням раніше проведених знижень процентних ставок і, беручи до уваги зближення показників інфляції поточного та попереднього років, Банк Росії ухвалив рішення щодо більш обережного зниження ставки рефінансування і процентних ставок по своїх операціях.
Подальші кроки Банку Росії щодо зниження процентних ставок будуть визначатися розвитком інфляційних тенденцій, динамікою показників кредитної активності банківського сектору і станом фінансових ринків, говориться в заяві банку.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас