Пасічник: НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку, Західінкомбанку, банків "Надра" і "Національний кредит" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасічник: НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку, Західінкомбанку, банків "Надра" і "Національний кредит"

Кредит&Депозит
2569
Національний банк продовжив на 6 місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку (Київ), Західінкомбанку (Луцьк), банків "Надра" (Київ) і "Національний кредит" (Київ).
Про це Українським Новинам повідомив директор дирекції з банківського регулювання й нагляду НБУ Василь Пасічник.
Мораторій було продовжено у зв'язку з тим, що вищевказані банки не можуть впоратись із виплатами вкладів.
Зокрема, у Західінкомбанку мораторій продовжено з 13 серпня 2009 до 12 лютого 2010, в "Національному кредиті" - з 5 серпня до 18 грудня 2009, в Укрпромбанку - з 5 серпня 2009 до 21 січня 2010, у банку "Надра" - з 11 серпня 2009 до 10 лютого 2010.
Таке рішення Нацбанк зміг прийняти після набуття чинності законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів про особливості проведення заходів щодо фінансового оздоровлення банків".
Цей закон, зі слів представника НБУ, скоротив введення мораторію з 6 до 3 місяців, але дозволив НБУ продовжувати його дію на півроку в банках, де тимчасова адміністрація працювала в момент прийняття закону.
Пасічник також зазначив, що Нацбанк дозволив вищевказаним банкам повертати депозити фізичним особам-вкладникам у міру своїх можливостей.
"Депозити будуть повертати фізичним особам відповідно до можливостей і рішень тимчасових адміністрацій і в рамках коштів, які вони (банки) мають", - сказав він.
У банку "Надра" зараз діє програма, відповідно до якої банк частково повертає кошти фізичним особам-вкладникам.
Як повідомляло агентство, 10 червня Кабмін затвердив остаточне рішення про рекапіталізацію за участю держави Укргазбанку, банку "Київ" і Родовід Банку.
6 серпня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що Кабмін має намір рекапіталізувати банк "Надра" і Укрпромбанк.
Ще 15 невеликим банкам, котрі потребують підтримки, Кабмін готовий надати необхідну допомогу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас