Експерти: Приплив капіталу у фонди, що інвестують в акції РФ і СНД, склав за тиждень 45,1 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Приплив капіталу у фонди, що інвестують в акції РФ і СНД, склав за тиждень 45,1 млн дол.

Фондовий ринок
172
Приплив капіталу у фонди, що інвестують в акції РФ і країн СНД, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), з 30 липня по 5 серпня 2009 року склав $45,1 млн, при цьому тижнем раніше приплив склав $106,9 млн, говориться в огляді фінансової корпорації (ФК) "Уралсиб".
Таким чином, приплив капіталу у фонди, що інвестують в акції РФ і СНД, з 1 січня по 5 серпня 2009 року склав $739 млн.
За даними EPFR, за тиждень до 5 серпня фонди ринків, що розвиваються, залучили $1,6 млрд проти $2,9 млрд тижнем раніше.
Приплив коштів у фонди ринків, що розвиваються, Азії за тиждень знизився до $872 млн із $1,6 млрд тижнем раніше, проте, ці фонди залишилися основними одержувачами нових коштів. Друге місце зайняли фонди інвестицій GEM (фонди, що інвестують в усі ринки, що розвиваються), що залучили $425 млн, що у два рази менше від рівня минулого тижня - $906 млн.
Фонди інвестицій в акції Латинської Америки одержали $203 млн проти $208 млн тижнем раніше. Найменше одержали фонди EMEA, що залучили $105 млн, що також удвічі менше, ніж тиждень тому - $223 млн.
На думку аналітика ФК Андрія Богдановича, скорочення припливу у фонди, що інвестують в акції РФ і СНД, пояснюється тим, що на минулому тижні проти позитивних новин відіграли бажання фіксувати прибуток і очікування корекції російського фондового ринку.
"Індекс РТС за минулий тиждень змінювався у вузькому діапазоні 1050-1100 пунктів. У найближчі дні ми не очікуємо суттєвого зростання індексу, враховуючи заплановану публікацію звіту про безробіття в США. Якщо дані виявляться гіршими від очікувань, індекс РТС може знизитися на 7-10% у результаті "остигання" дещо перегрітих котирувань. У той же час інвестори, як і раніше, оптимістично оцінюють перспективи ринку акцій РФ, і багато хто розраховує на третю хвилю. Тому, незважаючи на майбутню консолідацію, ми очікуємо, що приплив коштів продовжиться", - говориться в огляді ФК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас