Індекси у США впали у четвер, ф'ючерси в "мінусі" в п'ятницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси у США впали у четвер, ф'ючерси в "мінусі" в п'ятницю

Фондовий ринок
89
Торги на американських фондових біржах завершилися в четвер зниженням на побоюваннях, що недавнє ралі привело до надмірного зростання котирувань акцій, яке не виправдане поточною економічною ситуацією, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на фондові індекси США також знижуються в п'ятницю: вересневий контракт на Dow Jones Industrial Average до 8:49 втратив 0,10%, на Standard & Poor's 500 - 0,13%.
Після падіння до мінімуму за 12 років 9 березня індекс Standard & Poor's злетів на 47%: такого різкого ралі за таке число днів не спостерігалося із часів Великої депресії. Американські акції зараз є найдорожчими із травня 2008 року, котирування акцій в 17,5 рази перевищують оголошений прибуток компаній за останні 12 місяців.
"Ринок був надмірно оптимістичний відносно стійкого відновлення", - вважає Девід Перл з Epoch Investment Partners.
Ще одним негативним фактором для ринків є очікування статданих про ринок праці в США. Передбачається, що міністерство праці в США оголосить у п'ятницю про зростання безробіття в країні до рекордних з 1983 року 9,6% у липні з 9,5% місяцем раніше. Інвестори побоюються, що збільшення зростання рівня безробіття приведе до затягування рецесії в США.
"Ринок проходить через період волатильності, поки ми із труднощами переживаємо складний сезон звітності, - стверджує головний інвестиційний директор Fifth Third Asset Management Inc. Кіт Уіртц. - А дані про безробіття є достатньою підставою уникати цього ринку".
Число американців, що вперше звернулися за допомогою у зв'язку з безробіттям, знизилося минулого тижня на 38 тис. - до 550 тис., повідомило в четвер міністерство праці США. Кількість американців, що продовжують одержувати допомогу у зв'язку з безробіттям, збільшилося за тиждень, що завершився 26 липня, на 69 тис. - до 6,31 млн людей.
Падінню фондових індексів сприяло також погіршення банком JPMorgan Chase & Co. рейтингу компаній сфери охорони здоров'я з "нейтрального" до "нижче ринку". Папери Cigna Corp., що займається страхуванням життя і здоров'я, і найбільшої біотехнологічної компанії світу Amgen Inc. подешевшали після цього на 2,6%.
Вартість акцій третьої за розміром нафтосервісної корпорації світу Baker Hughes упала на 1,6%, тому що CLSA Capital Markets знизив рейтинг її паперів з "вище ринку" до "нижче ринку".
Курс акцій найбільшої нафтопереробної компанії на північному сході США Sunoco Inc. упав на 3%.
Котирування цінних паперів банку Citigroup Inc. підскочили на 6,2% на повідомленнях, що Банк Англії пообіцяв влити в економіку Великобританії $84 млрд і залишив базову процентну ставку без зміни на рівні 0,5%.
"Дані не такі погані, але ситуація залишається слабкою", - відзначив головний інвестиційний директор Sequent Asset Management Тім Хартцелл.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів опустився на 24,71 пункту (0,27%), склавши 9256,26 пункту.
Standard & Poor's 500 за день знизився на 5,64 пункту (0,56%) - до 997,08 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite упало на 19,89 пункту (1,00%) - до 1973,16 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас