Тимошенко: Україна до кінця року погасить зовнішні борги на 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україна до кінця року погасить зовнішні борги на 1,5 млрд дол.

Казна та Політика
585
Україна до кінця року погасить зовнішні борги на $1,5 млрд, запевнила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.
"Сьогодні $0,5 млрд зовнішніх запозичень ми вже погасили і до кінця року повернемо ще $1,5 млрд", - сказала вона в ефірі телеканалу ICTV у четвер увечері.
Прем'єр уточнила, що на сьогоднішній день із урахуванням усіх нових запозичень державний борг України становить близько 20% ВВП, що за її словами, не має істотного негативного впливу на економіку.
"Сьогодні всі країни світу роблять запозичення, оскільки всі країни світу мають дефіцитні бюджети, я б сказала, високодефіцитні бюджети, приміром, наш сусід Росія має дефіцит на рівні 10% ВВП, а ми маємо плановий дефіцит на рівні 3%", - відзначила Тимошенко.
Крім того, за її словами, у бізнесі за рахунок отриманих кредитів вдається розвивати власну справу та одержувати прибутки, "по суті, державні запозичення мають такий же характер".
"Сьогодні у світі все дешеве - будматеріали, металопрокат, обладнання, тому сьогодні необхідно будувати, модернізувати, переобладнувати, а потім з урахуванням довгостроковості кредитів… саме зараз, поки все дешеве, модернізувати країну, зробити всі необхідні реформи за рахунок запозичень, а потім спокійно 25 років повертати, ми навіть не відчуємо це в бюджеті", - впевнена Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас