Дерипаска створить найбільшу у Росії приватну енергокомпанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерипаска створить найбільшу у Росії приватну енергокомпанію

Енергетика
493
Олег Дерипаска вирішив створити в Росії найбільшу приватну енергокомпанію - підконтрольна йому "Євросибенерго" почала об'єднувати активи, пишуть "Ведомости".
Як відзначає видання, якщо все піде за планом, потужність компанії Дерипаски буде на 40% більшою, ніж в "КЕС-холдингу" Віктора Вексельберга (найбільшої на даний момент приватної енергокомпанії).
За даними газети, "Євросибенерго" уже одержала 50,19% акцій "Іркутськенерго", ТОВ "Автозаводський ТЕЦ", ТОВ "Євросибенерго-інжиніринг", а також по 100% двох збутових компаній - "Волгаенергозбут" і "Марем+". Також компанії дісталися кілька вугільних активів, у тому числі "Ресурссервісхолдинг". Протягом двох місяців холдингу передадуть ще близько 70% акцій Красноярської ГЕС - другої за розміром в Росії, відзначають "Ведомости".
На думку експертів, опитаних виданням, Дерипаска консолідує активи, щоб знайти інвестора, зокрема, на фінансування масштабної інвестпрограми "Іркутськенерго". За словами гендиректора En+ Group (базової компанії Олега Дерипаски) Владислава Соловйова, одним з варіантів залучення інвесторів може стати IPO "Євросибенерго", хоча рішення про це ще не приймалося.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас