США готові погасити свою заборгованість у бюджет ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готові погасити свою заборгованість у бюджет ООН

Казна та Політика
275
США готові погасити свою заборгованість у бюджет ООН на операції з підтримання миру за період з 2005 по 2008 рік, і перерахувати на рахунок ООН $2,2 млрд.
Про це на засіданні Ради Безпеки з миротворчих операцій заявила постійний представник США при ООН Сюзан Райс.
Діяльність ООН з підтримання миру фінансується в рамках окремого бюджету. В останні роки видатки на проведення миротворчих операцій перевищили $5 млрд. При цьому основна частка фінансового тягаря лягає на плечі США. На них припадає 26% усіх видатків ООН на миротворчі операції, повідомляє центр новин ООН.
Франція оплачує трохи більше 7% цього бюджету, Великобританія - майже 8%, Китай - 3,1%. Найменше зі всіх серед постійних членів Ради в бюджет миротворчих операцій платить Росія. На її частку припадає 1,4%.
"Ми як і раніше готові інвестувати в миротворчу діяльність ООН навіть у період економічної кризи, тому що ця глобальна місія служить спільним інтересам і дає надію мільйонам людей на більш безпечне, квітуче і гідне майбутнє", - заявила посол США. Вона висловилася за зміцнення діяльності ООН з підтримання миру і безпеки, вітаючи прийняття нової заяви Ради щодо цього питання, у якому члени Ради пообіцяли наділяти миротворчі місії чітким, реальним мандатом, що заслуговує довіри.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас