США чекає дуже повільне відновлення після рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США чекає дуже повільне відновлення після рецесії

Казна та Політика
366
Професор економіки Колумбійського університету, лауреат Нобелівської премії Джозеф Стігліц очікує вкрай повільного відновлення американської економіки після рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
"Дорога до відновлення всіяна вибоїнами, - заявив Дж.Стігліц. - Існують проблеми в сфері комерційної нерухомості. Нас чекає збільшення числа позбавлень прав власності на нерухомість на іпотечному ринку, і ми поки не знаємо, у якому стані перебувають банки".
Регулятори США вже відзначають перші ознаки стабілізації економіки після найглибшого спаду із часів закінчення Другої світової війни. Однак зберігаються ризики подальших шоків в економіці, оскільки рівень безробіття наближається до 10%.
Ситуація на грошово-кредитних ринках покращилася, "але залишається фундаментальна проблема дефіциту сукупного попиту", відзначив Дж.Стігліц, що раніше займав посаду головного економіста Світового банку та очолював Раду економічних радників Білого дому при президентові Біллу Клінтону.
Економіст вважає, що не слід поспішати з повторним призначенням Бена Бернанке на посаду голови Федеральної резервної системи. Для початку це питання слід ретельно обміркувати, додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас