НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів низки банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів низки банків

Кредит&Депозит
4816
Національний банк України (НБУ) на півроку продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Надра", Укрпромбанку (обидва - Київ) і низки інших кредитно-фінансових установ, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Нацбанку.
"Ухвалили рішення щодо Укрпромбанку, банку "Надра", Західінкомбанку. У цілому - по декількох банках", - сказав топ-менеджер центрального банку.
Як повідомлялося, Нацбанк одержав можливість продовжувати на термін до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банків з набранням чинності законом про особливості здійснення заходів для фінансового оздоровлення банків (з 5 серпня).
Згідно із законом, НБУ одержав право продовжувати на термін до шести місяців мораторій на задоволення вимог кредиторів банку, у якому на момент прийняття цього законодавчого акту (24 липня) уже введений такий мораторій.
За даними Нацбанку, дія мораторію на задоволення вимог кредиторів Укрпромбанку завершилася 21 липня 2009 року, тоді як банку "Надра" завершувалося 10 серпня, а Західінкомбанку – 12 серпня.
Станом на 21 липня тимчасові адміністрації були введені в 17 українських банках. Термін дії мораторію на задоволення вимог кредиторів минув у банку "Національний кредит" 18 червня. При цьому в найближчі місяці дія мораторію на задоволення вимог кредиторів повинна завершитися в Трансбанку (1 вересня), "БІГ Енергія" (15 вересня), Банку регіонального розвитку (23 вересня).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас