Китайський бізнесмен "кинув" держбанк з іноземною участю на 702 млн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський бізнесмен "кинув" держбанк з іноземною участю на 702 млн. дол.

Кримінал
1520
Прокуратура китайського міста Гуанчжоу, Китай, веде розслідування відносно колишнього голови ради директорів девелоперської компанії Canton Properties Уонга Шенга, підозрюваного в незаконному одержанні кредитів у розмірі $702 млн. від Bank of Communications (Bocomm), державного китайського банку, у якому 18,6% контролює HSBC, повідомляє газета Financial Times.
Слідчі стверджують, що Уонг, також відомий як Кенг Уонг, виступав як ключовий одержувач кредитів, які видавалися при пособництві високопоставленого менеджера банку і так і не дісталися самій Canton Properties.
Колишній президент Bocomm Ліу Чангмінг втік з Китаю незабаром після початку розслідування наприкінці 2007 року, повідомляє газета з посиланням на урядових чиновників, і знаходиться в розшук Інтерполу.
Джерела видання, знайомі з деталями справи, стверджують, що кредити надходили через посередників Canton Properties без повідомлення акціонерів компанії. Про місцезнаходження Уонга нічого не відомо із серпня 2008 року, більшість членів ради директорів Canton Properties, у тому числі колишній мер Лондона Девід Брюер залишили компанію. Торги по паперах Canton Properties на ринку альтернативних інвестицій Лондонської фондової біржі припинені.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас