Банківські експерти очікують повернення депозитів через чотири роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські експерти очікують повернення депозитів через чотири роки

Кредит&Депозит
3334
Ставки за депозитами зупинили своє зниження. Експерти вважають, що основна причина – відносна стабілізація депозитних портфелів банків. Також очікують, що депозитний портфель банків досягне докризового рівня в найближчі чотири роки.
За даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня ставка за накопичувальними депозитами (з можливістю поповнення рахунку, але без права часткового зняття грошей) на початку серпня склала 19,78% річних. При цьому на початку червня вона становила стільки ж. Таким чином, зниження ставок за вкладами, яке почалося ще у квітні 2009 року, зупинилося. Тоді банки, відчувши відносну стабілізацію ринку, почали знижувати ставки за вкладами. Така ситуація, за словами експертів, триває і сьогодні. При цьому очевидно, що ставки за депозитами досягли оптимального на сьогодні рівня – і зниження ставок припинилося.
Втім, експерти, хоч і підтверджують поліпшення ситуації з депозитними портфелями, однак вважають, що раніше, ніж через чотири роки депозитні портфелі банків до колишнього рівня літа 2008 року не повернуться. "Ми можемо відзначити позитивний тренд зростання депозитної бази в нашому банку, що пов'язано з тим, що в цілому на ринку спостерігається перетікання депозитів з одних банків в інші, переважно в банки з іноземним і державним капіталом", - розповідає Анджей Олійник, заступник фінансового директора, директор з маркетингу Platinum Bank. - Ми очікуємо, що в найближчі чотири роки депозитний портфель банків досягне докризового періоду. Як швидко банківська система повернеться на колишній рівень, залежить від коливання валюти, оскільки при ослабленні гривні люди починають панікувати і "про всяк випадок" конвертувати заощадження в іноземну валюту, втрачаючи при цьому на курсовій різниці."
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас