Банк Японії побоюється, що дефляція в економіці країни триватиме до 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії побоюється, що дефляція в економіці країни триватиме до 2011 р.

Казна та Політика
251
Банк Японії, імовірно, виступить із прогнозом про те, що падіння цін на споживчі товари продовжиться в 2010-11 рр., незважаючи на поступове відновлення обсягів економіки.
Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела. Така оцінка буде включена в першу прогнозну модель розвитку економіки країни у фінансовому році, що закінчується в березні 2012 р., яка повинна бути опублікована в жовтні. Центробанк уже передбачив падіння цін у країні на 1,3% цього року і на 1% у наступному.
Перспектива третього підряд дефляційного року змусить голову ЦБ Японії Масаакі Сіракаву і його колег зберігати облікову ставку поблизу нуля весь 2010 р., говорять аналітики. Така ситуація вдарить по рітейлерах, таким як Aeon Co., які змушені пропонувати великі знижки, щоб втримати покупців, чиї зарплати падають.
За даними міністерства охорони здоров'я, праці та добробуту Японії, у червні розмір середньої заробітної плати японців, у яку включена оплата преміальних і понаднормових, скоротився на 7,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Як повідомило наприкінці липня міністерство адміністративних справ і комунікацій, індекс споживчих цін у Японії в червні впав на 1,7 процентних пункту в порівнянні з тим же місяцем минулого року - до найнижчого рівня із січня 1971 р.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас