Газпром: Нафтогаз у повному обсязі оплатив липневі поставки газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Нафтогаз у повному обсязі оплатив липневі поставки газу

Енергетика
412
"Газпром" підтвердив, що "Нафтогаз України" заплатив за постачання російського газу в липні.
"Нафтогаз України" у повному обсязі оплатив липневі поставки газу", - повідомило управління інформації "Газпрому".
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в середу заявила, що "Нафтогаз України" достроково розплатився з "Газпромом" за липневі поставки російського газу в розмірі $605 млн. За її словами, необхідні для розрахунків кошти вдалося знайти, зокрема, за рахунок повернення державою ПДВ "Нафтогазу України".
Як повідомлялося, у першому кварталі поточного року російський газ поставлявся в Україну за максимальною ціною $360 за 1 тис. куб.м, у другому кварталі вона знизилася до $270,95 за 1 тис. куб. м, у третьому - до $198,34 за 1 тис. куб. м.
Підписаний у січні довгостроковий контракт на постачання газу в Україну передбачав постачання в першому кварталі 2009 року 5 млрд куб. м, у другому - 10 млрд куб. м, у третьому - 12 млрд куб. м і в четвертому - 12,5 млрд куб. м. Однак у першому кварталі обсяги закупівлі були в середньому на 50% нижчі від контрактних, у другому - на 40%.
"Нафтогаз України" звернувся до "Газпрому" із пропозицією зменшити обсяги закупівлі в 2009 році з 40 млрд куб. м до 33 млрд куб. м і одержав лише усну згоду.
НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас