Ющенко погодився з призначенням Зурабова послом РФ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко погодився з призначенням Зурабова послом РФ в Україні

Казна та Політика
279
Президент Віктор Ющенко нарешті погодився з призначенням Михайла Зурабова послом Російської Федерації в Україні і підписав агреман, повідомляє "Комерсант-Україна".
Той факт, що новий посол РФ незабаром отримає агреман України (згоду на призначення на посаду глави дипмісії), одночасно підтвердили джерела відразу в кількох українських відомствах. "Видача агремана Михайлу Зурабову відбудеться самим найближчим часом", - відповіли на запит у прес-службі Президента.
Співбесідник в МЗС підтвердив згоду України на призначення Зурабова. За словами дипломата, агреман підписаний Президентом, і, можливо, вже сьогодні про це буде оголошено офіційно.
Відзначимо, що в український МЗС 26 червня ц.р. надійшов запит на агреман щодо нового посла Росії в Україні Михайла Зурабова. Напередодні кандидатура Зурабова на посаду посла РФ в Україні була схвалена комітетом Ради Федерації у справах СНД і комітетом Держдуми у справах СНД і зв'язками зі співвітчизниками.
Нагадаємо, президент Росії Дмитро Медведєв 11 червня 2009 р. своїм указом призначив Віктора Черномирдіна радником президента Російської Федерації, поклавши на нього обов'язки спеціального представника президента РФ з питань економічного співробітництва з державами - учасниками Співдружності Незалежних Держав. Також Медведєв цим указом звільнив Черномирдіна з посади посла РФ в Україні.
Зурабов з 2004 р. по 2007 р. працював міністром охорони здоров'я і соціального розвитку Російської Федерації, 24 вересня 2007 р. відправлений у відставку. У жовтні 2007 р. призначений радником президента РФ.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас