"Нафтогаз України" створив ДП "Нафтогазмережі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" створив ДП "Нафтогазмережі"

Енергетика
799
НАК "Нафтогаз України" 4 серпня 2009 р. на виконання постанови Кабінету міністрів України №775 від 10 червня 2009 р. "Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж" завершила створення дочірнього підприємства (ДП) "Нафтогазмережі".
Про це сьогодні повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з положеннями постанови №775, майно газорозподільних мереж (розподільні газопроводи, споруди на них, транспортні засоби спеціального призначення, а також проектно-кошторисна і виконавча документація), яка згідно із законодавством України перебуває в державній власності і не підлягає приватизації, передається на баланс зазначеного підприємства. На даний момент, державне майно у вигляді розподільних газових мереж і споруд та технічної документації перебуває на балансі 43-х регіональних підприємств з газорозподілу та газопостачання, а також дочірніх компаній НАК "Нафтогаз України".
"Таким чином, завданням із забезпечення безперебійного та безаварійного постачання і транспортування природного газу населенню, бюджетним установам і суб'єктам господарської діяльності будуть опікуватися ДК "Газ України" і ДП "Нафтогазмережі" за умов строгого дотримання вимог ст.41 Конституції України", - вказують в "Нафтогазі".
Керівником ДП "Нафтогазмережі" призначений заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Віталій Гнатушенко. Крім того, у НАК "Нафтогаз України" функціонує робоча група під головуванням першого заступника голови правління компанії Андрія Лопушанського з втілення механізмів діючої реалізації положень, які викладені в постанові Кабміну №775.
НАК "Нафтогаз України" сподівається, що створення підприємства ДП "Нафтогазмережі" буде сприяти ефективному використанню та розвитку газорозподільних мереж, поліпшенню фінансово-розрахункової дисципліни в сфері газорозподілу і газопостачання та створить умови прозорого функціонування внутрішнього газового ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас