Частину АЗС "Укртатнафта" можуть закрити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частину АЗС "Укртатнафта" можуть закрити

Енергетика
723
Власник торговельної марки "Укртатнафта" - Кременчуцький нафтопереробний завод (АТ "Укртатнафта" місто Кременчук, Полтавська область) у судовому порядку заборонить ТОВ "УТН-Схід" реалізацію нафтопродуктів під торговельним знаком і фірмовим кольором "Уктратнафта".
Про це говориться в повідомленні "Укртатнафти", опублікованому на її офіційному сайті.
"УТН-Схід" експлуатує в Україні мережу з 118 автозаправних станцій під брендом "Укртатнафта", які переважно розташовані в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій областях і столичному регіоні.
Крім того, "Укртатнафта" готує звернення до судових інстанцій України, щоб стягнути з ТОВ "УТН-Схід" завданий їй збиток від порушення умов договору на використання товарного знака і фірмового кольору, говориться в повідомленні "Укртатнафти".
Це означає, що частина майна "УТН-Схід" (ті ж заправки) може опинитися під арештом аж до закінчення судових розглядів. У будь-якому разі, більшу частину мережі "Укртатнафта" доведеться зупинити як мінімум на переустаткування, оскільки претензії Кременчуцького заводу стосуються не тільки товарного знака "Укртатнафта", але й фірмового помаранчевого кольору, у якому оформлені заправки "УТН-Схід".
Причиною неприємностей "УТН-Схід" стали його власні "витівки" з якістю нафтопродуктів і використанням товарного знака. По-перше, купивши ліцензію на використання торговельної марки на 103 АЗС, власники "УТН-Сходу" використовували його на 15 "зайвих" заправках, які "забули" внести в договір і, природно, оплачувати за це гроші.
По-друге, працюючи під вивіскою відомого українського виробника, "УТН-Схід" продавав нафтопродукти сторонніх виробників. А відповідальність за їхню якість несла "Укртатнафта", хоча ні сном, ні духом про це не відала. До неї і виникали претензії споживачів.
Скарг було багато. "Факти низької культури обслуговування на АЗС ТОВ "УТН-Схід" підтверджуються листами споживачів. Зафіксовані численні скарги власників паливних карток "УТН-Схід", які мали проблеми з їх використанням або не могли по них заправитися. Споживачі масово зверталися в АТ "Укртатнафта" зі скаргами і проханнями про відшкодування збитку", говориться в офіційнім повідомленні АТ "Укртатнафта".
У зв'язку із цим, Кременчуцький виробник окремо акцентував у своїй заяві, що "не несе відповідальності і не гарантує видачу палива на АЗС під брендом АТ "Укртатнафта" за паливними картками ТОВ "УТН-Схід", хоч вони й оформлені у фірмовому стилі "Укртатнафти".
Хоча останньою краплею для АТ "Уктратнафта", швидше за все, став витік інформації про те, що їх "рідна фірмова мережа" запропонована російській ТНК за 50 мільйонів доларів і угода, що називається, уже "на виході", говориться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас