Нафта може подорожчати до 200 дол. за барель у найближчі 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подорожчати до 200 дол. за барель у найближчі 5 років

Енергетика
623
Вартість нафти може злетіти до $200 за барель у найближчі 5 років у міру відновлення світової економіки після рецесії і підвищення попиту на енергоносії, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз Пола Стівенса з дослідницької групи Chatham House.
Пропозиція нафти буде відставати від попиту, оскільки держкорпорації і транснаціональні компанії недостатньо інвестують у геологорозвідку та розробку нафтових родовищ.
"Неадекватний рівень інвестицій означає, що вільні потужності нафтовидобувної промисловості світу будуть швидко використані, - стверджує Стівенс. - Практично будь-яка геополітична подія викличе перебої в поставках, збільшить ціновий тиск і доведе ціни до $200 за барель".
Нафтові компанії анулювали або відклали реалізацію проектів у цілому на $170 млрд за період з жовтня минулого року по середину квітня, за даними Міжнародного енергетичного агентства.
У найближчі місяці - до кінця поточного року - можливе зниження вартості нафти, вважає Стівенс, оскільки "світові сховища заповнені".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас