Уряд України перерахував 605 млн дол. за спожитий газ в липні 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України перерахував 605 млн дол. за спожитий газ в липні 2009 р.

Енергетика
501
Україна дочасно розрахувалася за російський газ, поставлений у липні 2009 р. Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна. За словами прем'єра, сума оплати склала 605 млн дол.
"Ми проплатили 605 млн дол. і повністю розрахувалися за закачаний в українські газосховища газ російського походження. І надалі ми повністю забезпечимо успішну роботу НАК "Нафтогаз України", успішні розрахунки за закачування природного газу в газові сховища", - сказав Тимошенко.
Вона уточнила, що кошти для липневого платежу за газ були взяті з державного бюджету. "Це ті кошти, які держбюджет заборговував НАК "Нафтогаз України" як відшкодування ПДВ. "Нафтогаз" експортує таку послугу як транзит газу і сума заборгованості з відшкодування ПДВ була спрямована з держбюджету як оплата за газ", - повідомила прем'єр-міністр.
Нагадаємо, 3 липня ц.р. "Газпром" підвищив на 4 дол. до 198 дол. за 1 тис. куб. м ціну природного газу для України на III квартал 2009 р. через зростання ціни на нафту і нафтопродукти. За словами офіційного представника ВАТ "Газпром" Сергія Купріянова, озвучені раніше цифри у розмірі 194 дол. і 155 дол. за 1 тис. куб. м для III і IV кварталів відповідно були прогнозними розрахунками.
Купріянов повідомив також, що прогнозною ціною газу для IV кварталу залишається 155 дол. за 1 тис. куб. м, проте вона уточнюватиметься відповідно до формули, прописаної в газових контрактах між Україною і Росією.
У I кварталі 2009 р. ціна на газ для споживачів України склала 360 дол. за 1 тис. куб. м. У II кварталі ціна газу для України склала 280 дол. за 1 тис. куб. м. Згідно з умовами договору, підписаного в січні ц.р., Україна повинна до 7 числа кожного місяця оплачувати природний газ, отриманий в попередньому місяці. У разі порушення термінів оплати "Газпром" відпускатиме газ "Нафтогазу України" тільки на умовах 100-процентної передоплати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас