"Нафтогаз" розглядає можливість розробки вуглеводневих родовищ в Алжирі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" розглядає можливість розробки вуглеводневих родовищ в Алжирі

Енергетика
165
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" розглядає можливість участі в тендерах на розробку та експлуатацію родовищ вуглеводнів в Алжирі, а також нових площ у Єгипті.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії.
Фахівці НАК у цей момент проробляють матеріали презентацій тендерів алжирського державного агентства з використання вуглеводневих ресурсів (ALNAFT) і єгипетської компанії Ganope, які були отримані в липні 2009 року.
Компанія також підкреслює, що продовжує активну реалізацію інших існуючих інвестиційних проектів за кордоном.
Зокрема, відповідно до програми проекту "Україна-Єгипет", протягом серпня 2009 триває буріння свердловини Sedfa-1Х (глибина свердловини на 5 серпня становить 2 770 м).
23 червня почато буріння свердловини Hend-1Х (глибина свердловини на 5 серпня становить 1 416 м).
Крім того, компанія вже завершила тендер на оренду верстата для капітального ремонту свердловини, і найближчим часом будуть укладені договори з підрядниками.
Також завершена підготовка майданчиків для буріння свердловин Noura-1 і Mоsaad-1.
Відповідно до програми проекту "Україна- Об'єднані Арабські Емірати", протягом липня 2009 НАК продовжував буріння свердловини Хамад-1 (проектна глибина 5 500 м) на суші ліцензійного блоку С емірату Аль-Фуджейра.
Глибина свердловини на 5 серпня становить 3 160 м (у липні пробурено 1 014 м).
Також проведені переговори з компанією Abraj Energy Services (ОАЕ) щодо зменшення добової ставки оренди бурової установки.
Крім цього, "Нафтогаз" досяг домовленості з урядом емірату Аль-Фуджейра про дострокове вивільнення банківської гарантії по сухопутних блоках, виставленої компанією в розмірі 4,25 млн. доларів.
"Нафтогаз України" вважає, що продовження роботи із зазначених напрямків дозволить прискорити процес диверсифікованості джерел поставок енергоносіїв, і буде сприяти становленню світового іміджу України як потужної енергетичної держави.
Як повідомляло агентство, 13 грудня 2006 між Єгипетською Генеральною Нафтовою Корпорацією і "Нафтогазом України" була укладена концесійна угода щодо освоєння ділянки Алам Ель Шавиш площею 994 кв. км на території Західної Пустелі Єгипту.
18 лютого в 2009 з першої розвідувальної свердловини Hg-34/3, глибиною 3 505 м, отриманий приплив нафти дебітом 80 тонн (588 барелів) на добу.
Відповідно до Виробничої програми, до кінця поточного року планується пробурити 5 пошукових свердловин у південній частині блоку Алам Ель Шавиш Західної пустелі, загальні добувні ресурси яких становлять 60 млн. тонн.
26 січня 2005 - підписаний контракт про пайовий розподіл продукції між урядом емірату Аль-Фуджейра (ОАЕ) НАком і "Naftogaz Middle East L.L.C.", яким передбачено проведення робіт з пошуку і розвідки родовищ вуглеводнів на території емірату Аль-Фуджейра, і у випадку відкриття запасів - їх розробку та експлуатацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас