Затримані організатори конвертаційного центру, які перевели у готівку понад 90 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримані організатори конвертаційного центру, які перевели у готівку понад 90 млн грн

Кримінал
1495
Управління боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, Державна податкова адміністрації в Дніпропетровській області встановили групу осіб, які для ухиляння від сплати податків організували незаконну схему одержання надприбутків, конвертації безготівкових коштів у готівку та переведення коштів на розрахункові рахунки фіктивних підприємств.
Як повідомила прес-служба ДПА України, зазначені особи протягом 2007-2009 років придбали 10 "фіктивних" суб'єктів господарської діяльності, реквізити яких використовувалися в протиправних схемах з мінімізації податкових зобов'язань шляхом здійснення безтоварних операцій і незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.
При цьому протягом 2008-2009 років через рахунки підконтрольних "транзитних" і "фіктивних" суб'єктів господарської діяльності переведені в готівку більше 90 млн грн.
За матеріалами Управління боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, ДПА в Дніпропетровській області порушена кримінальна справа. Організатори конвертаційного центру затримані в порядку ст. 115 УПК України. Проводиться комплекс заходів, спрямованих на відшкодування завданих державі збитків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас