Зростання сукупного обороту по картках MasterCard в Європі у ІІ кварталі 2009р. склало 2,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання сукупного обороту по картках MasterCard в Європі у ІІ кварталі 2009р. склало 2,1%

Фінтех і Картки
190
MasterCard Europe оголосила у вівторок фінансові результати діяльності за II квартал 2009 року в Європейському регіоні. Компанія відзначила зростання у звітний період. "Європейські споживачі продовжили активно використовувати картки MasterCard у точках продажів: кількість торговельних операцій виросла на 7,2% у порівнянні з аналогічними цифрами минулого року", - говориться в повідомленні.
"У другому кварталі, дотримуючись стратегії, орієнтованої на розвиток відносин з нашими партнерами, ми продовжили тісне співробітництво із провідними фінансовими інститутами, допомагаючи їм в ідентифікації та реалізації тих можливостей, які могли максимізувати ефективність їх карткових програм. Той факт, що, незважаючи на серйозний економічний спад, європейці стали частіше використовувати картки MasterCard, говорить про забезпечення контролю над фінансами, зручність, безпеку і вигоди, які наші платіжні рішення надають власникам карток", - відзначив Хав'єр Перес, президент Mastercard Europe.
В II кварталі компанія продемонструвала зростання сукупного обороту (у доларах США) по картках MasterCard на 2,1%, обсягу покупок - на 3%, кількості торговельних операцій - на 7,2%, операцій одержання готівки - на 4,4% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. З 1 квітня по 30 червня європейські власники карток здійснили торговельних операцій по картках MasterCard на суму 1,7 млрд доларів, включаючи покупки онлайн.
"Станом на 30 червня 2009 року європейськими фінансовими інститутами було випущено 196 млн карток MasterCard (не включаючи Maestro і Cirrus), що на 3,8% вище в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Європейці використовували свої картки MasterCard в 8,6 млн точок прийому в регіоні і 29,4 млн точок прийому по усьому світу, включаючи здійснення покупок через Інтернет. Крім того, логотип Maestro з'явився на 305 млн карток; цей показник залишився стабільним у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року. Тепер споживачі можуть розраховуватися за покупки за допомогою карток Maestro у більш ніж 7,3 млн точок прийому по всій Європі, приблизно в 12,1 млн торговельних точок по усьому світу і в Інтернеті", - підкреслюється в повідомленні компанії.
В II кварталі спостерігалися значні успіхи в роботі із преміальним сегментом карток у Росії, Іспанії та Туреччині. "Зокрема, у квітні Росія досягла значних показників: емісія преміальних карток Mastercard у країні переступила мільйонний рубіж. Цей успіх був підкріплений запуском нового продукту MasterCard World. Першим емітентом даної картки в країні став Barclays Premier. Слідом за ним була реалізована перша в країні кобрендингова програма з АЗС, здійснена Сітібанком і провідною мережею заправок Neste, також на базі Mastercard World", - відзначили фахівці MasterCard.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас