Bank of America звинуватили у саботажі плану полегшення житлової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America звинуватили у саботажі плану полегшення житлової кризи

Казна та Політика
342
Bank of America, найбільший банк США за обсягом активів, опинився в "чорному списку" кредиторів, що найгірше виконують волю федеральної влади щодо реструктуризації іпотечних боргів проблемних позичальників, передає Bloomberg, посилаючись на повідомлення американського міністерства фінансів.
Кількість початих BofA реструктуризаційних процесів відносно позичальників становить усього лише 4% від загального числа іпотечних кредитів, що мають право на цю процедуру, підрахувало казначейство.
План президента Обами, названий "Зробимо житло доступним", був запущений у березні і спрямований на допомогу 4 млн. домоволодінням, що зазнають фінансові труднощі, так щоб кредитори могли реструктурувати іпотечні кредити для зниження розміру щомісячних виплат. Однак минулого тижня тільки 200 тис. домоволодінням удалося добитися реструктуризації, і уряд зобов'язався збільшити це число до 500 тис. до 1 листопада 2009 р.
По даній програмі зниженню процентних виплат піддалися всього 30 тис. клієнтів BofA. Тим часом, представники Bank of America говорять, що модифікували 150 тис. позик через інші програми.
Уряд має намір опублікувати назви компаній, що не виконують план полегшення житлової кризи. Влада розраховує, що обурення громадськості зможе змусити недбайливих кредиторів відновити активність в іпотечній індустрії і зняти соціальну напругу у суспільстві.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас