Назарбаєв: Казахстан не віддасть банки під контроль іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назарбаєв: Казахстан не віддасть банки під контроль іноземців

Казна та Політика
267
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у вівторок зустрівся з керівництвом двох системотворчих банків країни - Народним і "Казкоммерцбанком".
Як повідомила прес-служба глави держави, під час зустрічі Назарбаєв дав оцінку стану фінансової сфери країни.
"Дозвільні розмови про те, що наша банківська система слабка, неправдиві", - сказав під час зустрічі Назарбаєв, слова якого процитувала прес-служба.
"Я заслухав звіти за перше півріччя про стан справ в економіці та фінансовій системі країни. Відзвітували уряд, керівництво Національного банку, "Казкоммерцбанку", Народного банку та інші фінансові структури. Сьогодні росте довіра до казахстанської банківської системи. Розмови про те, що наші банки збанкрутують, що прийде якийсь іноземний банк і всі кошти підуть туди - абсолютно неправильні. Я відповідально заявляю: ніякому закордонному банку контролювати банки Казахстану ми не дамо", - відзначив глава держави.
Президент також підкреслив, що держава буде підтримувати вітчизняні банки.
"Ви знаєте, що держава ввійшла в "Казкоммерцбанк" як найбільший акціонер, стежить за всім, що там відбувається, і підтримує цей банк. Держава ввійшла сьогодні й у Народний банк, має там більше 20% акцій і буде також його підтримувати. Держава повністю контролює пакет "БТА Банку", у ньому ведеться реструктуризація", - відмітив він.
Назарбаєв також порекомендував населенню "намагатися тримати свої кошти" у казахстанських банках з держучастю, "а не в тих банках, на керівництво яких ми ніяким чином не можемо вплинути".
За його словами, які навела прес-служба, "криза повинна навчити не тільки банкірів, але й усіх жити відповідно до коштів".
"Банки винні в тому, що нестримно давали кредити. А населення користувалося цими пропозиціями. Тепер багато опинилися в найважчому становищі. Беруть кредит для проведення весілля з боку нареченого, беруть кредит з боку нареченої, проводять весілля, а потім цей кредит вішають на шию молодим. Але що це за підходи такі? Ми швидко стали заможними. Окремі люди швидко розбагатіли і не знали, як використовувати свої кошти. В усьому світі зайві гроші збирають у банках. Беруть кредити і повертають ці кредити. Взяв кредит у банку - будь ласка - розрахуйся! Інакше будеш відповідати за законом, майном або відповідно до кримінального кодексу. Це закон і його треба виконувати", - сказав президент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас