Дефляція у країнах ОЕСР у червні склала 0,1% в річному вирахуванні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефляція у країнах ОЕСР у червні склала 0,1% в річному вирахуванні

Казна та Політика
188
Споживчі цін у країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), у червні 2009 року знизилися на 0,1% у річному вирахуванні, говориться в повідомленні організації.
У травні показник у річному вирахуванні піднявся на 0,1%.
Інфляція останнім часом у значній мірі пов'язана з волатильністю нафтових цін, дані про негативну динаміку цін у червні 2009 року слід трактувати з обережністю, відзначається в прес-релізі ОЕСР.
Відносно попереднього місяця споживчі ціни підвищилися в червні на 0,4%, у травні вони виросли на 0,2% у порівнянні із квітнем.
Споживчі ціни на енергоносії в червні опустилися на 15,5% у річному вирахуванні в порівнянні зі зниженням на 16% місяцем раніше, вартість продуктів харчування збільшилася на 1,8% (у травні було зафіксовано зростання на 2,6%). Підйом споживчих цін без урахування енергоносіїв і продуктів харчування позаминулого місяця склав 1,7% у порівнянні із червнем 2008 року (у травні - 1,8%).
У єврозоні гармонізований індекс споживчих цін (HICP) знизився в червні на 0,1% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року, у травні показник залишався без змін. HICP виріс у червні на 0,2% у порівнянні із травнем.
У США індекс споживчих цін (CPI) упав на 1,4% у червні в порівнянні з тим же місяцем минулого року, скорочення в травні становило 1,3%. Інфляція відносно попереднього місяця прискорилася в червні до 0,9% з 0,3% у травні.
У Японії відзначено зниження цін на 1,8% у річному вирахуванні в червні після зменшення на 1,1% у березні.
Споживчі ціни у Великобританії виросли в червні на 1,8% у річному вирахуванні, в Італії - на 0,5%, у Німеччині - на 0,1%. У Франції було зафіксовано зниження цін на 0,5%, у Канаді - на 0,3%.
ОЕСР - одна із провідних економічних організацій світу, яка включає 30 найбільш розвинених країн. У цей час у неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, Південна Корея і Японія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас