Японський міністр: Говорити про дефляцію в Японії поки передчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський міністр: Говорити про дефляцію в Японії поки передчасно

Казна та Політика
176
Дефляція в Японії поки не настала і говорити про неї передчасно. Про це заявив сьогодні в Токіо японський міністр з економічної і податкової політики Іосімаса Хаясі, передали інформагентства.
"На нинішній стадії, незважаючи на недавнє падіння індексу споживчих цін, говорити про дефляцію в Японії здається передчасним, - підкреслив він. - Зараз необхідно ретельно оцінити, наскільки затяжним виявиться спад".
Разом з тим Хаясі визнав, що невелике падіння споживчих цін по низці категорій дійсно є, але ця тенденція не поширюється на продукти харчування та енергоносії. За словами Хаясі, "найгірший період для економіки Японії вже позаду, але можливість розвитку дефляції як одного із провідних ризиків поки зберігається".
Як повідомило наприкінці липня міністерство адміністративних справ і комунікацій, індекс споживчих цін у Японії в червні впав на 1,7 процентних пункту в порівнянні з тим же місяцем минулого року - до найнижчого рівня із січня 1971 р. Без урахування цін на свіжі продукти він склав 100,3 проц.
За оцінкою відомства, у першу чергу негативний вплив мало різке здешевлення бензину, який в 2008 р. швидко дорожчав, а також зниження цін на плоскоекранні телевізори. Індекс споживчих цін знижується в Японії вже чотири місяці підряд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас