Мінфін США вирішив скоротити обсяги залучення коштів за рахунок держпаперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США вирішив скоротити обсяги залучення коштів за рахунок держпаперів

Казна та Політика
297
Міністерство фінансів США, що збільшило суму держборгу до рекорду торік, щоб покрити дефіцит держбюджету, збирається випустити менше держоблігацій у третьому кварталі 2009 року, ніж очікувалося раніше, пише газета The Wall Street Journal.
Частково це рішення Мінфіну США пов'язане з тим, що банки повернули державі мільярди доларів, отримані в рамках Troubled Asset Relief Program, у більш стислий термін. Фінкомпанії, включаючи Goldman Sachs і Morgan Chase, виплатили державі більше $70 млрд.
Мінфін розмістить у поточному кварталі держпапери на $406 млрд, тобто на $109 млрд менше, ніж було заплановано раніше. До кінця вересня запас коштів складе, за розрахунками відомства, $270 млрд.
У другому кварталі 2009 року уряд США також залучив менше позикових коштів, ніж очікувалося: $343 млрд замість $361 млрд.
У липні-вересні 2008 року Мінфін залучив $530 млрд для наступного уливання ліквідності в економіку країни, однак зараз з'явилися ознаки стабілізації, і настільки значні суми не будуть потрібні, очікують аналітики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас