Заборгованість за надані послуги перед ВАТ "АК "Київводоканал" досягла 410 млн грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заборгованість за надані послуги перед ВАТ "АК "Київводоканал" досягла 410 млн грн.

Енергетика
190
Заборгованість за надані послуги перед ВАТ "АК "Київводоканал" досягла 410 млн грн. Про це повідомив сьогодні перший заступник гендиректора підприємства Віталій Найдюк, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, така ситуація пов'язана з неналежним виконанням своїх зобов'язань районними житлово-комунальними підприємствами столиці - незважаючи на справні платежі з боку населення. Як пояснив Найдюк, РДА за рішенням райрад створюють нові житлово-комунальні підприємства, на які переводиться житловий фонд. "При цьому існуюча заборгованість перед "Київводоканалом" залишається на старих підприємствах, у яких нічого не залишається", - сказав Найдюк.
За його словами, від сплати боргів ухиляються КП "Управління житлового господарства" Оболонського і Святошинського районів, а також КП "Поділ-Житло". При цьому він підкреслив, що це суперечить рішенню Київради, згідно з яким у випадку реорганізації районного житлово-комунального господарства існуюча заборгованість повинна передаватися на нові підприємства. "У зв'язку з цим ми звернулися в прокуратуру та КРУ і також наполягаємо на укладанні тристоронніх договорів між "Київводоканалом", районними житлово-комунальними підприємствами та інформаційно-обчислювальним центром, що дозволить забезпечити прозорість розрахунків. Ми будемо домагатися розгляду цього питання в комісіях Київради і на колегії КМДА", - заявив Найдюк.
Він також повідомив, що "Київводоканал" не буде відключати населення від водопостачанні у зв'язку з даною ситуацією. "За законом ми не маємо права відключати житловий фонд. Юридично ми зможемо це зробити тільки коли в нас не вистачить обігових коштів на закупівлю реагентів - тому що за законом ми не маємо права поставляти воду неналежної якості", - пояснив Найдюк.
Він уточнив, що з вищевказаної суми заборгованості перед "Київводоканалом" 328 млн грн підтверджені рішеннями судів. "Інша сума боргу зараз перебуває на розглядах у судах", - сказав перший заступник гендиректора "Київводоканалу".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас