Аналітик: Суверенний рейтинг України може бути підвищений після надання четвертого траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітик: Суверенний рейтинг України може бути підвищений після надання четвертого траншу МВФ

Казна та Політика
310
Суверенний рейтинг України може бути підвищений після надання четвертого траншу кредиту МВФ. Таку думку висловив аналітик інвестиційної групи "Сократ" Максим Штепа, коментуючи рішення S&P підтвердити суверенні рейтинги України і переглянути прогноз по рейтингах з "негативного" на "позитивний".
"Прогноз "позитивний" демонструє можливість перегляду рейтингу з його подальшим підвищенням - ми не виключаємо, що після успішних осінніх погашень (у наступні два місяці Україна повинна буде погасити два суверенні і два квазі-суверенні випуски облігацій) і можливого надання Україні четвертого траншу від МВФ у четвертому кварталі 2009 р. у розмірі близько 3,8 млрд дол., S&P підвищить суверенний рейтинг України", - говорить аналітик.
За його словами, уже ухвалено рішення про перегляд прогнозу стане оптимістичним сигналом для іноземних інвесторів і кредиторів, і буде мати серйозне психологічне значення. "У результаті цього рішення ми очікуємо не тільки зростання цін суверенних облігацій, але й квазі-суверенних, наприклад, Укрексімбанку і, можливо, "Нафтогазу України", хоча в останньому випадку більше значення будуть мати умови запропонованої реструктуризації. Підтвердження рейтингу також підвищить імовірність залучення закордонних кредитів для уряду та українських компаній", - вважає Штепа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас