Ринок акцій вірить у сусідів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій вірить у сусідів

Фондовий ринок
132
За підсумками торгів понеділка індекс ПФТС виріс на 1,88%, а індекс Української біржі - на 2,51%
"Український фондовий ринок почав останній місяць літа зі стрімкого зростання. Активність торгів майже повністю була сконцентрована на Українській біржі, де за підсумками дня було укладено 696 угод на загальну суму 19,8 млн. грн.",- відзначила аналітик ДК "ТЕКТ" Ірина Васильєва.
За словами аналітика ІГ "ТАСК" Вадима Ємця, змішану динаміку показали торговельні майданчики Азії (Nikkei 225 втратив 0,04%, Hang Seng виріс на 1,14%). "Інвестори очікували виходу корпоративної звітності, китайський фондовий ринок був підтриманий виходом гарної статистики щодо промислового виробництва",- уточнив він.
У той же час високе зростання демонструють європейські фондові майданчики (FTSE 100 - 1,5%, DAX - 1,54%, CAC 40 - 1,45%), підтримувані в першу чергу подорожчанням акцій банківських установ, а також сировинних компаній. Торговельні майданчики США також відкрилися в позитивній торговельній зоні на тлі поліпшення показників промислового виробництва в Європі та Китаї. На російських майданчиках найбільше зросли акції підприємств нафтової галузі, видобувних і металургійних підприємств, а також банківських установ і енергетичних компаній.
Найліквіднішими паперами на Українській біржі виявилися акції "Укрнафти" (134 угоди), Укрсоцбанку (90 угод), Алчевського металургійного комбінату (84 угоди), Єнакієвського металургійного заводу (68 угод) і "Азовсталі" (66 угод).
"Основною причиною руху українського фондового ринку в зеленій зоні стало зростання європейських і російських індексів, а також ф'ючерсів на американські індекси",- відзначає Васильєва. У свою чергу, позитивна динаміка західних індикаторів була обумовлена, насамперед, заявою колишнього глави Федеральної резервної системи США Алана Грінспена, який вважає, що світова рецесія закінчується. Крім того, прихильно на зростання вищевказаних індексів вплинули оголошення чистого прибутку за перше півріччя 2009 р. з боку британських банків Barclays і HSBC Holdings ($3,16 млрд. і $3,35 млрд. відповідно).
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас