Bank of America виплатить 33 млн дол. штрафу за дезінформацію інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America виплатить 33 млн дол. штрафу за дезінформацію інвесторів

Казна та Політика
396
Найбільший комерційний банк США Bank of America виплатить 33 млн дол. штрафу за дезінформацію інвесторів відносно угоди з поглинання банку Merrill Lynch. Про це повідомила американська Комісія із цінних паперів і бірж (SEC).
Комісія подала до суду на Bank of America, звинувативши компанію в "уведенні інвесторів в оману щодо бонусів на мільярди доларів, виплачених топ-менеджерам Merrill Lynch під час поглинання". За повідомленням комісії, Bank of America домовився про врегулювання звинувачень і виплатить за угодою з SEC 33 млн дол. штрафу.
За даними SEC, Bank of America сповіщав інвесторів про те, що Merrill Lynch не буде виплачувати річні бонуси та інші преміальні до 1 січня 2009 р. - дати офіційного закриття угоди. Однак у підсумку Bank of America погодився на те, щоб топ-менеджерам Merrill Lynch були виплачені бонуси на загальну суму до 5,8 млрд дол. за 2008 р.
На початку 2009 р. Bank of America зіткнувся із хвилею критики, після того як з'ясувалося, що топ-менеджерам Merrill Lynch були виплачені мільярдні бонуси безпосередньо перед закриттям угоди. За підсумками IV кварталу 2008 р. Merrill Lynch показав збитки в розмірі 15,4 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас