Експерти обіцяють Нафтогазу нові труднощі уже в вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти обіцяють Нафтогазу нові труднощі уже в вересні

Енергетика
703
Українські енергетичні експерти вважають, що вересень буде для НАК "Нафтогаз України" найскладнішим у фінансовому плані місяцем у році.
Таку думку експерти висловили сьогодні на прес-конференції в Києві.
Зокрема, експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут сказав, що у вересні "Нафтогаз України" очікують великі проблеми.
За його словами, з урахуванням таких темпів накачування газу в ПСГ у серпні, як у липні - приблизно на суму 700 млн. дол., а також виплати за облігаціями на 500 млн. дол., "я саме очікую великих проблем у вересні в "Нафтогазі", повідомляє УНІАН.
При цьому він відзначив, що на сьогоднішній день в українських газосховищах знаходиться більше 22 млрд. куб. м газу. "Таким чином, навіть при найгіршому сценарії на зразок того, що ми бачили на початку цього року, у випадку якщо темпи накачування в серпні і вересні будуть такими ж, як і в липні, Україна зовсім спокійно може забезпечити надійність транзиту та постачань газу вітчизняним споживачам, за винятком крайньої ситуації, коли Росія припинить постачання російського газу для транзиту в Європу", - відзначив Нарбут.
Такої ж думки дотримується і президент Київського міжнародного енергетичного клубу "Q-Club", екс-глава правління компанії "Укртранснафта" Олександр Тодійчук. "Вересень буде найважчим для "Нафтогазу" місяцем", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас