ОПЕК збільшила видобуток у липні 4-й місяць підряд, відповідність квотам погіршилась — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК збільшила видобуток у липні 4-й місяць підряд, відповідність квотам погіршилась

Енергетика
204
ОПЕК збільшила видобуток нафти в липні четвертий місяць підряд, при цьому відповідність обсягів виробництва квотам країн-учасниць погіршилася.
Згідно з опитуванням представників нафтових компаній, проведеним агентством Bloomberg, середній обсяг видобутку минулого місяця склав 28,39 млн барелів на добу (б/д), що на 45 тис. барелів вище від червневого рівня.
11 членів ОПЕК, що мають квоти, добували в середньому 26,035 млн б/д, що на 1,19 млн б/д вище квоти.
Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) збільшили видобуток нафти в липні найбільш значно серед усіх членів ОПЕК - на 40 тис. б/д - до 2,27 млн б/д. Реальний обсяг виробництва нафти перевищив квоту ОАЕ на 47 тис. б/д.
Саудівська Аравія, Кувейт і Катар, тим часом, добували минулого місяця менше, ніж передбачають їхні квоти. Обсяг видобутку Саудівської Аравії склав 8,02 млн б/д, не змінившись у порівнянні з попереднім місяцем.
Нігерія скоротила видобуток на 100 тис. б/д - до 1,75 млн у зв'язку з атаками повстанців на нафтові об'єкти країни. Скорочення виробництва в Нігерії стало максимальним серед країн ОПЕК у липні, а обсяг видобутку - мінімальним із серпня 1994 року.
Наступне засідання ОПЕК, на якому будуть обговорюватися обсяги видобутку, відбудеться у Відні 9 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас