Безробіття у США може досягти піка у ІІ півріччі 2010 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у США може досягти піка у ІІ півріччі 2010 р

Казна та Політика
872
Безробіття в Сполучених Штатах Америки може досягти піка в другій половині 2010 року, імовірно, буде потрібно додаткове збільшення допомог у зв'язку з безробіттям, стверджує міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
ВВП США в другому кварталі 2009 року знизився на 1% у річному вирахуванні, тоді як аналітики в середньому прогнозували більш значне скорочення - на 1,5%, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства торгівлі країни. Проте, падіння показника за перший квартал було переглянуто з 5,5% до 6,4%, що є максимальним зниженням за 27 років.
Стабілізація ринку нерухомості і споживчих видатків, зниження числа проблем у фінансовому секторі, зростання державних видатків дозволяють припустити, що найтриваліша рецесія в США з 1930-х років підходить до завершення.
"Є ознаки ослаблення рецесії, - заявив Гайтнер. - Широке коло приватних прогнозистів сходиться на тому, що в другім півріччі поточного року буде відзначено позитивне зростання, яке потім продовжиться".
Проте, поки незрозуміло, наскільки активним може стати таке зростання, додав міністр.
Вільне падіння економіки США припинилося, незважаючи на високий рівень безробіття, і тепер з'явилися побоювання щодо депресії, вважає директор Національної економічної ради США Лоренс Саммерс.
За словами Саммерса, зростання безробіття пов'язано з тим, що бізнес реагує на погіршення економічної ситуації, а не із провалом державних заходів стимулювання. За словами провідного радника президента США Барака Обами з економічних питань, поки на створення нових робочих місць направляється менше 10% коштів у рамках програми стимулювання, однак згодом ці суми будуть збільшені.
Адміністрація США як і раніше очікує, що заходи стимулювання допоможуть зберегти або створити як мінімум 3 млн робочих місць. Саммерс додав, що безліч учителів і поліцейських зараз мають роботу завдяки додатковому державному фінансуванню.
Основною проблемою, на думку чиновника, є те, що стан економіки торік був гіршим, ніж очікували багато економістів.
Тижнем раніше голова Федерального резерву США Бен Бернанке заявив, що безробіття в США може перевищити 10%, незважаючи на загальне відновлення економіки. У червні рівень безробіття становило 9,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас