Фондові індекси Азії підвищуються на даних про промвиробництво в Китаї та прибуток Mitsubishi UFJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії підвищуються на даних про промвиробництво в Китаї та прибуток Mitsubishi UFJ

Фондовий ринок
68
Азіатські фондові індекси зростають у понеділок третю сесію поспіль на даних про збільшення промислового виробництва в Китаї та поверненні найбільшого банку Японії Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. до прибутку в першому фінансовому кварталі, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся на 0,5%, до 112,44 пункту. За останні три тижні показник додав 15% завдяки позитивнішим, ніж очікувалося, результатам азіатських і американських компаній за підсумками квітня-червня.
"Дані про прибуток були дуже гарними, - відзначив головний інвестиційний директор SG Asset Management у країнах Азії (за винятком Японії) Марк Вонг. - Потенційне поліпшення аналітиками прогнозів прибутків може надати подальшу підтримку ринку".
Японський Nikkei 225 знизився на 0,3%, однак Topix виріс на 0,5%.
Китайський Shanghai Composite підвищився на 0,6% на тлі позитивних статданих.
Обсяги промислового виробництва в Китаї виросли в липні п'ятий місяць поспіль, свідчить індекс менеджерів закупівель.
Офіційний показник, що розраховується Федерацією логістики і закупівель КНР, виріс до 53,3 пункту в липні з 53,2 пункту в червні, що економісти пов'язують, насамперед, з високою ефективністю прийнятих державою заходів щодо стимулювання економіки.
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., найбільший із зареєстрованих на біржі банк Японії за розмірами ринкової вартості, зафіксував прибуток у квітні-червні 2009 року вперше за три квартали. Позитивний вплив на фінансові показники банку надав підйом фондового ринку, що став причиною збільшення вартості вкладень в акції, а також доходи від операцій кредитування.
Чистий прибуток Mitsubishi UFJ у першому фінансовому кварталі склав 75,9 млрд ієн ($797 млн) порівняно з 51,2 млрд ієн за аналогічний період минулого року.
Акції банку подорожчали на 4,4%.
Вартість паперів Mizuho Financial Group Inc. збільшилася на 2,8%, тому що Morgan Stanley поліпшив оцінку її акцій.
Котирування акцій четвертого за розмірами австралійського банку Australia & New Zealand Banking піднялися на 3,3% на повідомленнях про те, що фінкомпанія придбає підрозділи Royal Bank of Scotland Plc у шести азіатських країнах.
Курс цінних паперів Nissan Motor Co., японського автовиробника N3, підскочив на 5,7% після презентаціїї компанією свого першого електромобіля. На думку гендиректора Nissan Карлоса Гона, продажі електромобілів складуть як мінімум 10% від загального обсягу реалізації автомашин у світі до 2020 року.
Папери Toyota Motor Corp. додали в ціні 2,3%. Найбільший автовиробник світу очікує збільшення обсягу автомобільних продажів у Японії в серпні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас