Хто купить право будувати новий аеровокзал у Львові? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто купить право будувати новий аеровокзал у Львові?

Казна та Політика
651
Міністерство транспорту та зв'язку України оголошує аукціон із залучення інвесторів для будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів", повідомляє офіційний сайт відомства.
Загальна сума інвестицій становить орієнтовно 1 млрд. 107 млн. 784 тис. 569 грн.
Початкова сума платежу за придбання права на укладання інвестиційного договору становить 1 млн. грн., гарантійний внесок аукціону становить 100 тис. грн. (платиться претендентом на відповідний розрахунковий рахунок аеропорту і повертається після проведення аукціону всім, крім переможця аукціону).
Для участі в аукціоні претендент на перемогу повинен оплатити гарантійний внесок, подати заяву про участь в аукціоні та аукціонні пропозиції відповідно до вимог, які будуть послані учасникам аукціону разом із проектом договору і техніко-економічним обґрунтуванням.
Серед кваліфікаційних вимог до претендентів - досвід з реалізації подібних інвестиційних проектів і наявність професійних кадрів; досвід управління аеропортовими комплексами не менше, ніж три роки; наявність кваліфікованого управлінського персоналу для забезпечення будівництва та експлуатації об'єкта інвестування; прибуткова фінансово-господарча діяльність протягом останніх трьох років; можливість забезпечити належне фінансування інвестиційного проекту (банківські гарантії, виписки з рахунків у банках і таке інше) і сплата запропонованої суми платежу за придбання права на укладання інвестиційного договору.
Кінцевий термін прийняття заявок і необхідних матеріалів від претендентів - до 12 серпня 2009 року. Кінцевий термін прийняття пропозицій учасників - до 4 вересня 2009 року. Терміном прийняття документів вважається дата реєстрації їх у Мінтрансі.
Проведення аукціону заплановано на 9 вересня 2009 року о 10.00 у міністерстві.
Аукціон оголошений відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня ц.р. № 763 "Деякі питання залучення інвестицій для будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів".
Як повідомляв УНІАН, постанова Кабінету Міністрів України № 763 від 22 липня ц.р. передбачає затвердження порядку проведення аукціону із залученням інвесторів для будівництва нового терміналу та управління державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Львів".
Таким чином, інвестор одержить повноцінне право власності на зведений на його кошти термінал, і з ним буде підписаний договір на управління державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Львів".
Подібні умови залучення інвестора для розвитку державного стратегічного об'єкта в сфері цивільної авіації вперше будуть застосовуватися в Україні. У самому тексті постанови не фіксується конкретна кошторисна вартість проекту, що дає можливість інвесторові, який переможе в аукціоні, взяти участь в узгодженні цих питань у процесі укладання з ним договору.
Проект нового терміналу, розроблений компанією "Тебодин", є мобільним і передбачає як розширення, так і зменшення загальної площі будівлі зі збереженням при цьому необхідної пропускної здатності аеровокзалу - 1000 пас./година. Можливі зміни площі терміналу пов'язані з відповідними змінами його кошторисної вартості.
Генеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" Олександр Загрева в травні ц.р. відзначав, що орієнтовно наприкінці червня будуть визначати інвестора будівництва терміналу, а в липні планується підписання інвестиційної угоди. На кінець вересня запланований початок будівництва, а в жовтні 2011 року його планується завершити.
Міжнародний аеропорт "Львів" розташований на південно-західній околиці Львова. Аеродром був побудований до 1940 року для експлуатації легких типів літаків. Був неодноразово реконструйований. Аеродром аеропорту "Львів" має одну злітно-посадкову смугу класу В з штучним покриттям розміром 2510х45 м.
Як пасажирський термінал функціонує аеровокзал на 200 пас/година, включаючи міжнародний сектор. Загальна площа двох споруд 6700 кв. м. Відповідно до представленого в травні ц.р. проекту реконструкції, майбутній термінал зможе пропускати 1000 пас./г, а за необхідності - більше 2000 пас./г. Також проект передбачає будівництво чотириповерхового гаража на 400 паркувальних місць, відкритого паркінга на 900 паркувальних місць. Планується, що його загальна площа буде становити 39 тис. кв. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас