Великобританія здійснює "косметичний ремонт" банківської системи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія здійснює "косметичний ремонт" банківської системи

Казна та Політика
389
Плани уряду відносно реформування методів регулювання банківської діяльності в основному "носять характер косметичного ремонту" і "недостатньо ясні", заявив член парламенту у своєму виступі перед парламентським комітетом казначейства (Treasury Select Committee).
В своєму звіті щодо банківської кризи комітет повідомив, що дуже складно визначити, хто насправді відповідає за стратегічно важливі рішення і дії, що стали причиною кризи.
У звіті також говорилося, що Управлінню з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FSA ) не вдалося досягнути дійсно вражаючих результатів щодо діяльності підконтрольних банків.
FSA заявило, що йому "довелося докорінно переглянути свою політику" з 2008 року.
Уряд представив свої плани щодо реформування банківського нагляду, у тому числі зміни нормативних актів, що регулюють діяльність банків.
На початку цього місяця міністр фінансів Великобританії Алістер Дарлінг (Alistair Darling) заявив, що банки тепер зіткнуться із жорстким контролем, а споживачі банківських послуг стануть більш захищеними з боку держави.
Реформи в основному будуть спрямовані на запобігання і попередження ситуації повторного провалу країни в рецесію.
Проте, плани викликають безліч критичних зауважень. Багато представників влади вважають, що розроблені заходи не будуть досить ефективні.
Приміром тристороння система, що існує на даний момент, контролю над фінансовою системою, представлена Банком Англії, міністерством фінансів і Управлінням з фінансового регулювання і нагляду Великобританії (FSA) залишається зовсім не зачепленою.
Лоялісти прагнуть скасувати цю систему і наділити більшою владою банк Англії, повідомляє BBC.
Звіт Комітету Казначейства під заголовком "Банківська Криза: Регулювання і Контроль" не підтримує "кардинальні зміни" у моделі тристоронньої системи.
Проте, у звіті звучать критичні зауваження щодо урядових планів реформування банківської системи.
Звіт розглядає реформи, що стосуються організаційної структури Тристороннього Комітету, і акцентує увагу на тому, що вони більшою мірою "косметичні". В основному вони включають ребрендинг комітету.
Реальна проблема полягає в тому, що міра відповідальності кожного з учасників тристоронньої моделі нагляду належним чином не розподілена.
"Як оцінити і проаналізувати відповідальність кожної сторони за прийняття тих або інших стратегічних рішень залишається зовсім незрозуміло" - говориться у звіті. Також особлива увага приділяється нестачі погодженості в діях різних фінансових інститутів країни, що контролюють цю сферу економіки.
Голова комітету фінансів Палати громад Джон Макфаллом (John Mcfall) заявив: "Зміни та узгодження дій необхідні, для того щоб додати всій системі прозорість і розмежувати відповідальність".
У звіті також пролунала критика відносно FSA, точніше відповідних дій FSA проти кризи. "За будь-якими мірками, FSA не впоралося із завданням контролю банківського сектору" - додав Джон Макфаллом.
Проте, він визнає, що влада "уже почала виправляти свої помилки" і зараз "рухається у правильному напрямку".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас