Як заробити мільйони на суміші солі й соди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як заробити мільйони на суміші солі й соди

Кримінал
7725
У Донецькій області зловмисники щотижня виробляли до 20 тонн суміші солі й соди під виглядом продукції побутової хімії однієї відомої торгової марки.
Як повідомили УНІАН у відділі з питань зв`язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області, співробітники облуправління з боротьби з економічними злочинами припинили діяльність нелегального цеху з виробництва побутової хімії. Підпільна продукція була сумішшю солі, соди й підсилювача хімічної реакції, а пропонувалася покупцям під виглядом ефективного засобу побутової хімії відомої торгової марки.
Злочинну діяльність організатори підпільного цеху розгорнули в приміщенні складського типу в місті Макіївці. Підробку зловмисники збували на ринках області й сусідніх регіонів.
Виробництво побутової хімії проводилося в кілька змін. Нехитра технологія давала змогу власникам цеху пропонувати споживачам близько 20 тонн фальсифікату на тиждень. Сировина змішувалася в бетономішалці і розфасовувалася в упаковки. Покупці навіть не здогадувалися, що під логотипом відомої торгової марки купують суміш звичайної солі й соди.
Організатори нелегального виробництва потурбувалися про охорону цеху й суворий пропускний режим на своє підприємство. Але, попри конспірацію, діяльність зловмисників вдалося припинити, наголосили в облУВС.
Як розповів начальник відділу УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області Станіслав Рогозін, за даним фактом порушено кримінальну справу за ст.229 Кримінального Кодексу України ("Незаконне використання товарного знаку").
За його словами, "під час проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили й затримали всіх учасників незаконного промислу - у "підприємців" вилучено близько 10 тис. підроблених упаковок продукції на загальну суму більш як 250 тис. грн., а також сировину загальною вартістю близько 5 млн. грн.".
Рогозін відзначив, що збиток, завданий компанії-правовласникові, під чиєю маркою зловмисники реалізовували суміш соди й солі, становить близько 6,2 млн. грн.
Слідство триває.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас