У столиці Киргизії пройшла інавгурація президента Бакієва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці Киргизії пройшла інавгурація президента Бакієва

Казна та Політика
139
Президент Киргизії Курманбек Бакієв, переобраний на другий термін, вступив на посаду. Церемонія інавгурації пройшла сьогодні в Бішкеку.
Як передає РДРК "Голос Росії", Бакієв дав присягу на Конституції, після чого йому були вручені символи президентської влади - штандарт і нагрудний знак з вигравійованими ім'ям, прізвищем і терміном повноважень - до 2014 р.
На церемонії були присутні депутати національного парламенту, члени уряду, відомі політики і громадські діячі, іноземні дипломати. Вона завершилася дванадцятьма залпами з артилерійських гармат.
Нагадаємо, за офіційними даними, на виборах президента Киргизії 23 липня 2009 р. Бакієв отримав 76,12% голосів виборців. Він з великим відривом випередив свого суперника - кандидата від об'єднаної опозиції Алмазбека Атамбаєва, за якого проголосували лише 8,4% виборців. За даними ЦВК країни, у виборах взяли участь 2 млн 328 тис. 69 осіб, що складає 79,13% від загального числа виборців.
Проте опозиція не визнала результати голосування, заявивши, що перемога Бакієва була забезпечена масштабними фальсифікаціями з використанням адміністративного ресурсу.
Цю точку зору частково підтримали спостерігачі Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ), що заявили, що вибори в Киргизії не відповідали міжнародним нормам. Серед порушень спостерігачі особливо виділяють використання адміністративного ресурсу.
США теж виcловили стурбованість у зв'язку з порушеннями під час проведення президентських виборів. Американське посольство в Бішкеку заявило, що "хоча під час виборчого процесу були відмічені позитивні моменти, думка США збігається з попередніми висновками незалежних спостерігачів про те, що вибори не відповідають міжнародним вимогам".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас